Urban Krav Maga

Echte Zelfverdediging

Urban krav maga is een zeer effectief vechtsysteem voor zelfverdediging. Het is voor iedereen toegankelijk van beginner tot gevorderde. Wij bieden technische trainingen, drill-training en echte reality checks aan, zodat iedereen de mogelijkheid heeft om binnen z'n eigen comfort-zone te trainen. Wij verzorgen trainingen voor zowel particulieren en bedrijven (overheid, beveiligingsinstellingen, etc.)

Bij urban krav maga gaat het om een doorontwikkeling van andere krav maga systemen. Daarnaast put urban krav maga uit vele jaren ervaring met onder andere: close quarter combat, combatives, karate, Braziliaans jiujitsu, traditionele jiujitsu, aikido, boksen, muay thai, vale tudo en mixed martial arts (MMA).

Urban krav maga blijft zich ontwikkelen. We blijven onze kennis in andere systemen bijhouden om mogelijke fouten - hoe klein dan ook - te kunnen ontdekken. Ons ethos luidt: altijd beter willen worden. Dit laat ons niet toe om op onze lauweren te rusten. Onze benadering van trainen zorgt ervoor dat de lessen die we geven zich steeds vernieuwen. In combinatie met onze levenservaring, helpt het ons om technieken aan te passen en te veranderen, zodat ze voldoen aan de behoeften van iedereen die bij ons traint. We benaderen alles vanuit ons geloof in het unieke en oorspronkelijke karakter van krav maga.

We hebben ontdekt dat onze aangepaste en innovatieve ideeën wérken als onze leerlingen in gevaarlijke situaties belanden op straat - dat is het enige, échte doel van urban krav maga.

Enkele kenmerken van Urban Krav Maga:

  • Urban krav maga combineert de beste elementen van verschillende gevechtssystemen met de Israëlische mentaliteit: "Dit is het probleem - wat is de oplossing?"​
  • Het bevat technieken die niet afhankelijk zijn van geslacht, postuur of kracht van de beoefenaar. Alle technieken moeten toepasbaar zijn voor iedereen, ongeacht een eventueel fysiek nadeel. We onderkennen ook dat verschillende leerlingen soms verschillende of aangepaste oplossingen nodig hebben.
  • De belangrijkste prioriteit is om ervoor te zorgen dat de technieken effectief zijn voor iedereen die ze nodig heeft. De oorsprong van de methode ligt in onze observaties van wat wel en niet werkt. Mochten onze leerlingen op straat in een gevaarlijke situatie raken, dan vergroot urban krav maga hun kansen om zich te verweren.
  • ​Het belang van preventieve aanvallen uit zelfverdediging erkent dat actie altijd beter is dan reactie.
  • Het past een methode toe die zich in de praktijk heeft bewezen. In Urban Krav Maga leer je je in eerste instantie te verdedigen tegen de meest voorkomende soorten aanvallen op straat.
  • De kern van het leerplan bevat ook een aantal technieken voor zelfverdediging van vrouwen, het worstelen (staand en op de grond), en leert ook hoe je je kunt verdedigen tegen gewapende aanvallers.
  • Het doel van urban krav maga is om leerlingen zo snel mogelijk in staat te stellen zich te verdedigen in de meest voorkomende aanvallen waar ze mee te maken kunnen krijgen. Als de leerling eenmaal deze technieken onder de knie heeft, zullen lastigere situaties worden aangekaart. Het gaat erom dat de leerling met elke situatie kan omgaan die zich in de praktijk kan voordoen.
  • Leren improviseren is ook onderdeel van onze training. Aan oplettendheid, het uit de weg gaan en preventie wordt prioriteit gegeven. Maar we erkennen ook dat het niet altijd mogelijk is om ieder gewelddadig voorval te voorkomen. We leren alles aan wat nodig is om je te kunnen verdedigen in alle mogelijke omgevingen, of je je nu in volle en drukbezochte plekken begeeft, in de auto, de nachtclub, of in de bus.
  • We verontschuldigen ons niet voor onze aanpak tegen geweld op straat. En ook niet voor het feit dat ons systeem is gebaseerd op de harde realiteit. Wij bieden oplossingen die van oorsprong militair zijn, in de omgang met (gewapende) aanvallers. Zo is het bijvoorbeeld niet praktisch om je te leren verdedigen tegen een aanvaller met een mes die aanvalt met één doelbewuste bajonetachtige steekslag. De praktijk wijst namelijk uit dat een aanvaller snel achter elkaar steekt.
  • ​We houden de term krav maga in onze naam aan. Onze benadering is immers een weerspiegeling van datgene waarop krav maga oorspronkelijk is gebaseerd. Daarbij hebben we ontzettend veel gehad aan de ervaringen die we hebben opgedaan in het trainen met verschillende Israëlische gevechtsvormen.
Urban Krav Maga